מגולגלות תמרים \ שוקולד

500 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
10 גרם אבקת אפיה
30 גרם אבקת סוכר
100 גרם שמן
100 מ"ל מיץ תפוזים
קורט מלח
כפית מחית \ תמצית וניל
 
לערבב קמח,אבקת אפיה,אבקת סוכר ומלח יחד עם החמאה עד לקבלת מרקם פירורים (חול)
להוסיף שמן,מיץ תפוזים ווניל עד שנוצר בצק.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר כשעתיים במקרר.
 
לאחר שהבצק קר נרדד אותו על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ
נמרח כל ממרח שאוהבים – ממרח שוקולד, ממרח קינדר , ממרח תמרים
נגלגל לרולדה ונחרוץ חריצים לאורך כל הרולדה (ממש נסמן את גודל העוגיה שנרצה בלי להגיע לתחתית הרולדה)
 
נאפה בחום של 175 מעלות כ20 דק'
נצנן לטמפרטורת החדר ולפני ההגשה נפדר אבקת סוכר
 
המלצה – להוסיף למלית התמרים מעט קינמון ואגוזי מלך גרוסים 🙂

מתכונים נוספים

עגלת קניות

תפריט נגישות

Scroll to Top