עוגיות אלפחורס נימוחות

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם קמח
250 גרם קורנפלור
10 ג’ אבקת אפיה
120 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים L
3 כפות חלב
חצי כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון (לא חובה אך מוסיף המון)
מערבבים את כל המצרכים היבשים יחד עם החמאה הקרה עד שמתקבל מרקם פירורי כמו חול.
מוסיפים את כל המצרכים הרטובים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
מקררים את הבצק כשעה במקרר.
לאחר שהבצק התקרר, מחממים תנור ל160 מעלות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים, מסדרים את העיגולים עם מרווחים על נייר אפייה.
אופים 8-10 דק’ (העוגיות צריכות להשאר לבנות ולא להשחים אחרת הן יתקשו)
כשהעוגיות מתקררות לגמרי , בעזרת שקית זילוף עם חור קטן נזלף ריבת חלב באמצע העוגיה ונסגור עם עוגיה נוספת.
נגלגל כל עוגייה בקוקוס טחון או קוקוס קלוי.
שימו לב שכדי לקבל את המראה הקלאסי של האלפחורס רצוי שריבת החלב תצא מהצדדים מעט כדי שהקוקוס ידבק טוב לדפנות.
מתכונים נוספים
פררו רושה ביתי ואפילו טבעוני!
פררו רושה ביתי ואפילו טבעוני! 50 גרם שבבי פייטה50 גרן אגוזי לוז קצוצים…
מאפינס שוקולד מושלמים
מאפינס שוקולד מושלמים המתכון מתאים ל12 קאפקייקס רגילים או 24 מיני קאפקייקס ביצה L70…
עוגיות שוקולד צ’יפס מהירות
עוגיות שוקולד צ’יפס מהירות 125 גרם חמאה מומסתחצי כוס סוכר חום כההחצי כוס…
קרם ברולה קלאסי
קרם ברולה קלאסי 500 מ”ל שמנת מתוקה5 חלמוניםחצי כוס סוכרמקל וניל או כפית…